Menu

edithflavors

„Gdy żona dobrze gotuje, drogę do serca męża znajduje”( A. Fredro)

Pasta z karpia

edithflavors

 DSC05079

 

 

Dziś kolejny przepis, który zrobicie na bazie resztek z bulionu rybnego.  Bulion jest świetną bazą do zupy z karpia.

 

Zapraszam po przepis!

 

 

Składniki :

  • resztki ryby i warzyw pozostałych po bulionie rybnym 
  • duża garść świeżej bazylii (podzielcie na połowę)
  • pół pęczka świeżego kopru
  • jajko
  • serek śmietankowy do smarowania pieczywa
  • kmin rzymski
  • sól hawajska
  • pieprz czarny mielony

 

Wykonanie:

 

1. Zajrzyjcie do przepisu na kotleciki z karpia.

2. Pierwsze trzy punkty zróbcie tak samo.

 DSC05064

 

3. Jeśli macie już zmieloną masę, dodajcie przyprawy, drugą część świeżej bazylii oraz serek śmietankowy.

 

 

DSC05065

 

4. Całość musicie zblendować i pasta z karpia do smarowania pieczywa gotowa.

 

 

DSC05071

 

 

DSC05072

 

DSC05076

 

DSC05082

© edithflavors
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci